Menu

Ziua Mondială a Alimentației 2019 sărbătorită la Palatul Copiilor Pitești

 

            La Palatul Copiilor Pitești s- a desfășurat în perioada 14-18 octombrie 2020 Proiectul educaţional "ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAŢIEI" cu tema "Acțiunile Noastre Sunt Viitorul Nostru", sub motto-ul:” Sănătatea depinde de echilibrul dintre alimentație și activitatea fizică”.f_350_200_16777215_00_images_ALIMENTATIE1.JPG

 „Ziua Mondială a Alimentaţiei” a fost sărbătorită de mult entuziasm  de zeci de copii și cadre didactice prin diferite acțiuni:

- realizarea unei expoziţii de afişe, fotografii, colaje;

- prezentarea unor documentare ştiinţifice  cu tema: " Sărăcia duce o viață de lux pe tărâmul Africii";

- ateliere de lucru cu diferite teme:

- importanța fructelor şi legumelor proaspete în alimentaţia copiilor;

-alfabetul fructelor,  legumelor și vitaminelor;

 -dezbateri: "Avem suficiente resurse de hrană la nivelul planetei?";" ZERO foamete în lume"

 -"Mișcarea și alimentaţia sănătoasă –doi  factori importanți în obținerea performanţelor sportive";f_350_200_16777215_00_images_ALIMENTATIE.jpg

 Copiii au participat activ, într-un dialog permanent cu  puncte de vedere originale și pertinente. Obiectivele  proiectului au fost promovarea unei stil de viață sanatos în rândul copiilor și tinerilor, precum  și conștientizarea și combaterea risipei alimentare și reducerea foametei la nivel global sub sloganul: "Gândește-te la aproapele tău și acționează!"

 Profesorii  coordonatori ai proiectului și ai copiilor participanți au fost: Daniela Georgescu, director- Ramona Linte, Camelia Miezu,   Monica Stănescu, Georgescu Gheorghe, Daniela Mihai, Silviu Corodi, Ligia Dușa Margareta Diaconu, Marilena Neacșu, Tănase Gabriela, Mihaela Badea, Pascu Nicolae, Mirela Ionescu.

            Rezultatele scontate în urma derulării activităților proiectului  au fost conştientizarea rolului educaţiei pentru sănătate/pentru viață - instrument eficient în promovarea unei alimentaţii sănătoase, dacă este adaptată corespunzător. Necesitatea înțelegerii de către toți  participanții la proiect a noțiunilor de siguranță alimentară, risipă alimentară și cauzele acesteia. Risipa alimentară este o chestiune economică, ecologică și etică. Reducerea imprimării alimentelor, diminuarea resurselor naturale pentru producerea alimentelor, impactul asupra mediului înconjurător   și protecția acestuia.

 

The most visited gambling websites in The UK