Menu

NONVIOLENȚA - ARMA CELOR PUTERNICI

 

Ieri, la Palatul Copiilor Pitești, s-au desfășurat mai multe acțiuni vizând importanța unui mediu școlar sigur, lipsit de violențe de orice fel.

A fost abordată, în primul rând, problema bullyingului. Acesta este o formă de abuz emoțional sau fizic, îndreptată împotriva unei persoane sau a unui grup de persoane, care poate avea consecințe grave asupra sănătății fizice și emoționale a victimei. Acest fenomen poate apărea la școală, la locul de muncă sau chiar online.

Eliminarea bullyingului este crucială pentru protejarea drepturilor și a libertăților individuale.f_350_200_16777215_00_images_BULLYING-2.jpg Victimele bullyingului pot dezvolta probleme de sănătate mintală, precum anxietatea și depresia, și pot fi nevoite să își ia zile libere sau să își schimbe locul de muncă ori școala. De asemenea, bullyingul poate duce la pierderea încrederii de sine și la o scădere a f_350_200_16777215_00_images_BULLYING-1.jpgperformanțelor la școală sau la locul de muncă.

Tocmai de aceea, elevi de la mai multe cercuri din Palatul Copiilor Pitești, împreună cu dascălii lor, au realizat dezbateri, studii de caz, vizionări de filme sau PPT-uri, care abordează toate aceste aspecte. Li s-au adăugat expoziții tematice cu desene sugestive, colaje, afișe, sondaje de opinie, scurte scenete sau jocuri de rol, menite să evidențieze consecințele nefaste ale violenței fizice și verbale. f_350_200_16777215_00_images_BULLYING-11.jpgNu au lipsit nici muzica și dansul, care au reușit să exprime cu emoție aceleași idei, prin versuri cu mesaje bine alese.f_350_200_16777215_00_images_BULLYING-6.jpg

f_350_200_16777215_00_images_BULLYING-7.jpgÎn încheiere, directorul instituției, doamna prof. Corina Voicilă, a concluzionat: „Este crucial ca elevii noștri să vină cu drag aici, lipsiți de orice temeri, având certitudinea că în Palatul Copiilor Pitești găsesc un mediu cald, sigur și încurajator, în care ei își pot expune nu doar talentele sau abilitățile, ci și problemele emoționale, pentru care ne străduim să găsim căi de rezolvare, astfel încât dezvoltarea copiilor să fie una cât mai armonioasă, sub toate aspectele. Din fericire, până la momentul actual, în instituția noastră nu s-au înregistrat cazuri de bullying de niciun fel, deoarece respectul este una dintre valorile de bază prin care funcționăm, iar când spun RESPECT mă refer în primul rând la respectul profesorului față de elevi, față de munca sa, iar apoi respectul copiilor față de colegi, față de profesori și față de tot ceea ce lucrăm împreună, ca o echipă, aici.”f_350_200_16777215_00_images_BULLYING-10.jpg