Menu

CONCURSUL INTERNAȚIONAL ”BASMELE REGINEI MARIA”

 

Într-un spațiu încărcat de istorie, la Palatul Elisabeta din București, în 6 iunie, a avut loc premierea elevilor participanți la Concursul Internațional ”Basmele Reginei Maria”.  Aflată la cea de a XV-a ediție, prestigioasa competiție este organizată de Palatul Copiilor din Craiova și se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei Române, şi al Alteţei Sale Regale, Principele Radu.

f_350_200_16777215_00_images_BASME-3.jpegPeste o sută de elevi din diferite zone ale țării: Alexandria, Arad, Baia Mare, Bucureşti, Buzău, Câmpulung Muscel, Cluj, Craiova, Curtea de Argeș, Iaşi, Lipova, Sibiu, Slatina, Piatra Neamţ, Piteşti, Târgu Jiu, Vaslui, Vălenii de Munte au fost prezenţi în această zi la ceremonie, fiind însoțiți de profesorii îndrumători și, unii dintre ei, de părinți .

Principesa Sofia a fost cea care în acest an a găzduit, în numele Majestăţii Sale Margareta, în grădina Palatului Elisabeta, ceremonia de premiere din cadrul concursului, felicitându-i pe toți cei prezenți.f_350_200_16777215_00_images_BASME-1.jpeg

Printre premianți, la secțiunea creație originală de basme și pagină de jurnal, s-au numărat cinci elevi de la Palatul Copiilor din Pitești. Premiul I a obținut  Andrei Cîrstea, elev al Cercului de Cultură și civilizație românească, fiind coordonat de doamna profesoară MIHAELA CÎRSTEA, iar patru dintre ei sunt elevi de la Cercul de Creație literară, coordonat de doamna profesoară SIMONA MARINEAȚĂ, după cum urmează: premiul I a fost obținut de David Benția; premiul al II-lea au luat: Ana Maria Georgescu, Ștefan Preoteasa și Andrei Oanță.f_350_200_16777215_00_images_BASME-2.jpeg

Creațiile elevilor au fost publicate și de această dată într-un volum care a fost înmânat fiecărui premiant, împreună cu diploma.

Toți participanții invitați, însoțiți de un ghid, au avut privilegiul de a vizita o aripă a Palatului Elisabeta, fiind introduși în atmosfera specială a acelui loc.

FELICITĂRI TUTUROR!